Среща с Георги Бърдаров

На 13.10.2021 г. на гости ни беше завършилият нашето училище Георги Бърдаров – омайващ писател, географ, специалист по етнорелигиозни конфликти и демографски проблеми, трикратен победител в състезанието за оратори, презентатори и разказвачи “Майсторът на думите”, доцент д-р и зам. декан на Геолого-географски факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Известният писател ни поздрави за 45 годишнината от откриването на училището, разказа весели спомени от ученическите си години и сподели интересни подробности от работата си като сценарист на телевизионните предавания „Стани богат“, „Столът“, „Това го знае всяко хлапе“, „Аз обичам България“.

Учениците се докоснаха до историите, вдъхновили книгите му „27 велики футболни истории“, „Аз още броя дните“ и най-новата му книга „Absolvo te“ – отличена с Европейската награда за литература за 2021 година.

Срещата протече при спазване на противоепидемичните мерки.

Възстановяване на присъствения учебен процес в 39. СУ „Петър Динеков“

Считано от 06.12.2021 г. се възстановява присъственото обучение и за учениците от прогимназиален и гимназиален етап. Всички, които са подали декларации за съгласие от 5. а, б, в, г, 6. а, б, в, г, 7. б, в, 8. а и 12. а клас трябва да бъдат в училище не по-рано от 7,45 ч. като е важно да се знае, че 30 минути преди тестването не трябва да са поемали храна и вода.

Децата от подготвителната група и 5. – 12. клас влизат през централния вход, а за учениците от начален етап ще бъде отворен входа откъм двора.

За учениците, които остават онлайн, а класът им учи присъствено е създадена нужната организация за присъединяване към учебните часове чрез платформата Teams.

Удачно е учениците да се запознаят с процеса на тестване като изгледат демонстрационното видео.

Завръщане на учениците от начален етап за присъствени часове

Днес беше възстановен присъственият учебен процес в училище за най-малките ученици. Ръководството и екипът на 39. СУ „Петър Динеков“ изказват своята благодарност на всички родители-доброволци, които се отзоваха и помогнаха за тестването на учениците преди началото на учебните часове.

Походът на книгите

39. СУ „Петър Динеков“ за поредна година стана домакин на специални гости от националната кампания „Походът на книгите“, организирана от Асоциация „Българска книга“.

В десетото юбилейно издание с „Известни българи четат на деца“ на гости ни бяха художествените гимнастички Невяна Владинова и Катрин Тасева.

Златните момичета представиха пред учениците две от любимите си детски книги – Катрин Тасева чете части от забавната „Пипи Дългото чорапче“, а Невяна Владинова ни припомни красивите истории на „Малкият принц“.

Любимите гимнастички показаха на децата, че спортът и четенето могат да вървят ръка за ръка и че популярните хора също обичат да четат.

Децата ги поздравиха с весел стих на Виктор Самуилов. Срещата премина много емоционално и се превърна в истински празник за четящите деца.